top of page
Фото автораМедиторія

Кожна область має сформувати спроможну мережу медзакладів до 1 травня: на що це вплине?

Оновлено: 31 бер. 2023 р.

МОЗ України запустило процес формування спроможної мережі закладів охорони здоровʼя. Саме до спроможної мережі лікарень першочергово будуть спрямовані ресурси, які дозволять відновити систему та забезпечити її розвиток.


Обласні військові адміністрації мають визначити перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі, враховуючи численні регіональні особливості, та подати його на затвердження МОЗ України.


Для кожного госпітального округу має бути сформовано 3-річний план розвитку спроможної мережі та окремі плани розвитку медичних закладів. Буде чітке розуміння, де і які медичні послуги отримуватимуть пацієнти, де необхідно посилити матеріально-технічну базу тощо. І кожен медзаклад отримає розуміння, які послуги необхідно розвивати відповідно до своєї ролі в мережі, як планувати кадрові та фінансові ресурси тощо.


Медзаклади, які не увійдуть до спроможної мережі, продовжать функціонувати та матимуть право і надалі укладати контракти з Національною службою здоровʼя України. Розвиток таких медзакладів відбуватиметься власником лікарні.



Джерело: МОЗ України


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!


1 413 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page