top of page
Фото автораМедиторія

У 2023 році запрацює система моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) презентувала нову систему моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами.


Моніторинг в НСЗУ – це безперервне відстеження відхилень у діяльності закладів від умов договору. До нового процесу моніторингу будуть тісно залучені міжрегіональні департаменти НСЗУ. Сам моніторинг поділятиметься на автоматичний та фактичний.


  1. Автоматичний моніторинг – це аналіз даних в електронній системі охорони здоров’я для виявлення помилок та шахрайства. Такий моніторинг відбувається постійно на основі затверджених алгоритмів.

  2. Фактичний моніторинг поділяється на плановий і позаплановий, які своєю чергою можуть здійснюватися через запит інформації та документів або у формі моніторингових візитів.

  • Предметом позапланового моніторингу є конкретна проблематика за певним напрямом медичної допомоги. Наприклад, забезпеченість персоналом, обладнанням, невідповідність показникам доступності чи якості.

  • Плановий моніторинг проводитиметься кожні 6 міс. Це комплексний моніторинг за певними індикаторами. Він може мати форму документального моніторингу або моніторингового візиту.

Впровадження нової системи моніторингу у 2023 році відбуватиметься у 2 етапи:

  • 1 етап – запуск планового моніторингу за пріоритетними напрямами (інсульт, інфаркт, пологи, неонатальна допомога);

  • 2 етап – запуск моніторингу електронних медзаписів.

До кінця січня 2023 року планується розробити індикатори якості за напрямом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті». А розроблення публічних дашбордів за індикаторами інсульту та їхнього щомісячного оновлення – у першому кварталі 2023 року.



Джерело: МОЗ України


P.S.: А перелік наших послуг ось тут!


1 361 перегляд0 коментарів

Opmerkingen


bottom of page