top of page
Фото автораМедиторія

Внутрішньо переміщені медики: які документи потрібно мати для працевлаштування в інші медзаклади?

МОЗ України врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України.


Мова йде про питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я, яке врегульовано наказом МОЗ України від 04.03.2022 р. №414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України»: cutt.ly/3JkwrKe


Порядок працевлаштування в іншому закладі охорони здоров’я для внутрішньо переміщених медпрацівників такий же самий, як і в разі звичайного працевлаштування. Тобто медик має подати пакет документів:

  • паспорт або ID-картка – документ, що засвідчує особу;

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;

  • документ, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);

  • документ, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);

  • заява з проханням про прийняття на роботу.

Під час війни, якщо особа загубила документи, або якщо немає можливості їх забрати/отримати, то (відповідно до ст. 14-1 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус») безконтактний електронний носій (ID-картка) та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, які сформовані у сервісі Дія, мають таку ж юридичну силу, що й звичайні, паперові оригінали. Тому у разі втрати паспорта варто використовувати мобільний застосунок Дія.


Подати документи на оформлення ID-картки та закордонного паспорта, а також відновити втрачені документи можна у центрах надання адміністративних послуг. Крім того, з 15 березня 2022 року паспортні послуги знову доступні в підрозділах Державної міграційної служби, які знаходяться в безпечних районах, де не ведуться активні бойові дії.


Джерело: МОЗ України


Нагадаємо, що в рамках ініціативи Асоціації медичних закладів України керівники медзакладів напряму можуть контактувати з лікарями, які шукають роботу. Для цього лікарям треба заповнити наступну гугл-форму (https://forms.gle/J8NseHepQhWg2ptU6), а директори та головні лікарі можуть мати до неї доступ через фейсбук-групу Керівники закладів охорони здоров'я.


1 608 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page