top of page
Фото автораМедиторія

До 31 березня лабораторії мають встигнути підключитися до ЕСОЗ!

Минулого року КМУ ухвалив постанову, яка передбачає, що з 31 березня 2023 року всі субʼєкти господарювання незалежно від форми власності та їх спеціалізації, які провадять медичну практику, повинні працювати в електронній системі охорони здоров’я! Ця вимога поширюється і на лабораторні заклади.

 

А тепер детальніше…


Згідно з пунктом 13 ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених постановою КМУ від 2 березня 2016 року № 285, ліцензіат медичної практики зобов’язаний зареєструватися в Реєстрі суб’єктів господарювання електронної системи охорони здоровʼя та забезпечити внесення первинно-облікової медичної документації у системи відповідно до законодавства. За реєстрації в електронній системі охорони здоров'я отримувати нові ліцензії чи вносити зміни до чинних ліцензій з медичної практики суб’єктам господарювання не потрібно.


Які дані мають обовʼязково вносити лабораторії?


Наразі обовʼязковою є вимога для ліцензіатів, зокрема для виключно лабораторних закладів щодо внесення до Реєстру таких відомостей:

  • згідно з підпунктом 1 пункту 4 наказу МОЗ України від 29.02.2020 №587 «Деякі питання ведення Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров’я» – медичних записів та записів про направлення, які стосуються надання медичних послуг у рамках програми державних гарантій (для всіх надавачів медичних послуг, які уклали договори з НСЗУ), а також всіх інших закладів, які зобов’язані надавати пацієнтам медичну допомогу безоплатно відповідно до закону або договору;

  • згідно з підпунктом 3 пункту 4 наказу – медичних записів осіб з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 (для всіх закладів охорони здоровʼя та фізичних осіб – підприємців, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики).

Інші медичні записи ліцензіат медичної практики може вносити до системи за згодою пацієнта відповідно до порядків ведення відповідних реєстрів. Надалі повний перехід до цифрового обліку усієї медичної документації відбуватиметься поступово і передбачатиме внесення додаткових змін до нормативно-правових актів.



Джерело: МОЗ України


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

1 300 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page