top of page
Фото автораМедиторія

До реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, додано імуносупресивні препарати!

21 лютого 2023 року МОЗ України затвердило новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 14 лютого 2023 року.


Новий Реєстр набув чинності 27 лютого 2022 року.


Всього до програми реімбурсації включено 21 торгове найменування імуносупресивних лікарських засобів: 15 з них повністю безоплатні, 6 – з частковою доплатою.


Як особам у трансплантаційному періоді отримати лікарські засоби?

  • Після трансплантації пацієнту в трансплантаційному центрі підбирають підтримувальну медикаментозну терапію. Трансплант-координатор вносить медичну інформацію до електронної системи охорони здоров’я, створює план лікування, виписує електронний рецепт та дає направлення на планове обстеження через 3 місяці для визначення необхідності зміни плану лікування.

  • Через 3 місяці після трансплантації пацієнт здає аналізи. Трансплант-координатор на основі показників аналізів визначає потребу в зміні курсу лікування або виписує новий рецепт за діючим планом лікування. Для підбору нового курсу лікування пацієнта направляють в стаціонар.

  • Якщо пацієнт вже має підібрану терапію (через 6-12 місяців після трансплантації), він має звернутися до транслант-координатора з випискою або призначенням лікарських засобів. На підставі виписки зі стаціонару або плану лікування координатор повторно призначить ліки за програмою реімбурсації та випише електронний рецепт. Лікарський засіб, дозування та курс лікування встановлюється на основі первинного призначення в плані лікування.


Джерело: НСЗУ


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

770 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page