top of page
Фото автораМедиторія

Заклади первинки на тимчасово окупованих територіях: скільки будуть заробляти медичні працівники?

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить працівникам закладів первинної медичної допомоги, що знаходяться на тимчасово окупованих росією територіях, гарантовано отримувати кошти, які необхідні для виплат зарплати медикам.


Постанова КМУ від 17 березня 2023 р. № 232 «Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році» дозволяє удосконалити механізм здійснення оплати медичним закладам первинної ланки на тимчасово окупованих територіях за надання медичних послуг за пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги населенню, яке перебуває на тимчасово окупованій території» в умовах воєнного стану.


Замість того, аби здійснювати оплати, ґрунтуючись на кількості укладених декларацій, держава забезпечить оплату праці медичних працівників, які надають медичну допомогу на тимчасово окупованих територіях, в розмірі, що дорівнює встановленим урядом базовим гарантіям мінімальної зарплати медикам на 2023 рік. Зокрема, лікарі, які працюють повний робочий день, отримуватимуть 20 000 гривень на місяць, медичні сестри – 13 500 гривень.


Як залучити медичних сестер і братів до роботи з ЕСОЗ? Про це читайте на нашому сайті.


Джерело: МОЗ України, КМУ


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

216 переглядів0 коментарів

Commentaires


bottom of page