top of page
Фото автораМедиторія

Спроможна мережа медзакладів: що це таке та з чого складається?

Спроможна мережа закладів охорони здоров’я – це мережа надавачів медичних послуг, що забезпечує медичне обслуговування у межах госпітального округу. Госпітальний округ є територією, де надають якісну, комплексну, безперервну та орієнтовану на пацієнтів медичну та реабілітаційну допомогу. Госпітальний округ поділяється на госпітальні кластери.


З чого складається спроможна мережа?

  • Надкластерні заклади охорони здоров’я

  • Кластерні заклади охорони здоров’я

  • Загальні заклади охорони здоров’я

  • Надавачі первинної медичної допомоги

  • Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із пунктами постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги

А тепер детальніше…

 

Надкластерні заклади охорони здоров’я – багатопрофільні лікарняні заклади для дорослих, багатопрофільний лікарняний заклад для дітей та заклади із розрахунку не більше одного на госпітальний округ, які виконують функцію головного центру з організації та надання медичної і реабілітаційної допомоги.

Напрямки (мінімальний перелік):

 

У госпітальному кластері визначається один кластерний заклад охорони здоров’я, який розташовується в адміністративному центрі району. Проте! У госпітальному кластері може бути визначено і більше ніж один кластерний заклад охорони здоров’я з розрахунку не менше ніж 120 тис осіб. В обласних центрах, містах з населенням понад 300 тис осіб та м. Києві кількість кластерних закладів охорони здоров’я визначається з розрахунку один такий заклад на 150 тис осіб.

Напрямки (мінімальний перелік):

 

Загальним закладом охорони здоров’я визначається заклад охорони здоров’я, який надає медичну допомогу населенню територіальної громади або декількох громад у госпітальному кластері.

Напрямки (мінімальний перелік):

 

Складовою частиною спроможної мережі є сукупність надавачів первинної медичної допомоги, здатних забезпечувати надання якісної, комплексної, безперервної і орієнтованої на пацієнта первинної медичної допомоги відповідно до соціально-демографічних характеристик населення, особливостей його розселення.

 

Пункти постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги в спроможній мережі повинні бути визначені таким чином, щоб забезпечувати нормативи прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події, встановлені постановою КМУ від 16.12.2020 р. № 1271 «Про норматив прибуття бригад екстренної (швидкої) медичної допомоги на місце події».



P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

2 541 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page