top of page
Фото автораМедиторія

Фахівці з реабілітації вноситимуть дані до ЕСОЗ за міжнародною класифікацією МКФ

В електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ) впроваджується функціонал реабілітації на принципах Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоровʼя (МКФ). Тепер в центрі уваги не діагноз і не захворювання, а людина та її шлях до відновлення.


Міжнародна класифікація функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ) є поєднанням медичної, психологічної та соціальної моделей реабілітації і тому є критично необхідною для ефективної роботи мультидисциплінарної реабілітаційної команди та всебічного відновлення пацієнта.


Ще однією з переваг впровадження МКФ – координація між фахівцями мультидисциплінарної команди та спілкування «єдиною мовою реабілітації». Тож уся інформація про процес відновлення пацієнта буде синхронізована та доступна для всіх членів його реабілітаційної команди.


Крім того, на основі даних в ЕСОЗ буде сформовано профіль функціонування людини, що спростить надалі здійснення заходів соціальної підтримки без додаткового бюрократичного навантаження.


Скільки будуть заробляти медичні працівники закладів первинки на тимчасово окупованих територіях? Про це читайте на нашому сайті.


Джерело: МОЗ України


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

588 переглядів0 коментарів

コメント


bottom of page