top of page
Фото автораМедиторія

Цикли тематичного удосконалення та цикли спеціалізації: яка різниця та які документи потрібні?

Цикли спеціалізації. Фахівці проходять цикли спеціалізації в закладах фахової передвищої/вищої (післядипломної) освіти. Навчання може бути очним або дистанційним у теоретичній частині. Практичні й лабораторні заняття передбачають лише особисту присутність фахівців у тренінгових центрах. Після успішного оцінювання їм видається свідоцтво про проходження спеціалізації. Фахівці мають право проходити спеціалізацію з кількох спеціальностей, якщо є така необхідність.


Цикли тематичного удосконалення. Це навчання за професійними програмами з метою оновлення та отримання нових знань. Від циклів спеціалізації воно відрізняється тим, що може проводитися поза закладами освіти — як, наприклад, різноманітні тренінги.

Як потрапити на навчання?


Заклади охорони здоров’я, а також медичні фахівці, котрі працюють як ФОП, повинні інформувати заклади освіти про свої потреби. Відтак там формуються календарно-тематичні плани.


Потім заклад освіти надсилає путівку до закладу охорони здоров’я, де працює фахівець. Після цього керівник фахівця видає наказ про відрядження.


Прибувши на навчання, фахівець показує такі документи:

  • путівку на навчання;

  • копію наказу про направлення на навчання;

  • паспорт;

  • диплом або його засвідчену копію;

  • свідоцтво про проходження спеціалізації, посвідчення про проходження циклів тематичного удосконалення (за наявності).

Звертаємо вашу увагу, що 25 січня наказом МОЗ України № 138 були внесені зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я».


Джерело: МОЗ України, Дайджест змін в охороні здоров’я № 15 (39), 2023


P.S.: А перелік наших послуг ось тут!


1 971 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page