top of page
Фото автораМедиторія

Чи заборонять роботу фармпредставників?

КМУ підтримав законопроєкт, який заборонить просування фармацевтичними виробниками своєї продукції. Мова йде і про фармпредставників, які налагоджують зв’язки з лікарями шляхом роздачі сувенірної продукції, подарунків тощо. Надалі законопроєкт має розглянути ВРУ.


Законопроєктом передбачено перелік чітких дій, які вплинуть на об’єктивність та ефективність роботи лікарів та фармацевтів, з метою недопущення призначення ліків під впливом прямих або непрямих фінансових стимулів.


Зокрема, лікарі, фармацевти та спеціалісти з реабілітації не матимуть права безпосередньо або через інших осіб вимагати, просити та одержувати ані кошти, ані іншу вигоду за призначення лікарських засобів конкретного виробника. Заборона поширюватиметься і на медичні вироби та допоміжні засоби реабілітації.


Також буде заборонено використовувати брендовані бланки для призначення ліків, які містять рекламну інформацію фармкомпанії.


Окрім того, фармацевти на прохання покупця будуть зобов’язані надати достовірну інформацію про наявні аналоги медпрепаратів. Провізор не повинен приховувати інформацію про ліки з аналогічною діючою речовиною за нижчою ціною, керуючись власною вигодою.


Нагадуємо, нещодавно ми опублікували перелік змін, що торкнулися пакету «Первинна медична допомога» на 2024 рік.


Джерело: МОЗ України


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

989 переглядів0 коментарів

Kommentit


bottom of page