top of page
Фото автораМедиторія

Як змінився Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників охорони здоров’я?

Друзі, звертаємо вашу увагу, що 25 січня наказом МОЗ України № 138 були внесені зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я».


Що змінилося?


Майже повністю оновилася редакція наступних пунктів підрозділу «Професіонали в галузі лікувальної справи (крім стоматології)»:

  • Пункт 63. ЛІКАР-ПСИХОЛОГ

  • Пункт 64. ЛІКАР-ПСИХОТЕРАПЕВТ

  • Пункт 82. ЛІКАР-ТОКСИКОЛОГ

Також значні зміни торкнулися 8 пункту підрозділу «Професіонали в галузі медико-профілактичної справи»: ЛІКАР-ЕПІДЕМІОЛОГ.


УВАГА! Відтепер фармацевт, фармацевт клінічний та фармацевт-косметолог повинні виконувати нові завдання та обов'язки:

  • Організовувати і проводити профілактичні щеплення. Проводити медичний огляд перед щепленням. Здійснювати діагностику та нагляд за побічними реакціями/діями лікарських засобів, в тому числі медичних імунобіологічних препаратів, в разі проведення профілактичних щеплень. Знати правила оформлення медичної документації, у тому числі в електронній формі; нормативно-правові акти у сфері вакцинопрофілактики населення, в разі проведення профілактичних щеплень.

Крім того, МОЗ України до кваліфікаційних вимог професіоналів, які ще не мають вищої кваліфікаційної, І кваліфікаційної або ІІ кваліфікаційної категорії, додало нову вимогу: «Безперервний професійний розвиток».


З усіма змінами ви можете ознайомитися за посиланням.



P.S.: А перелік наших послуг ось тут!

926 переглядів0 коментарів

Commentaires


bottom of page