top of page
Фото автораМедиторія

Як НСЗУ перевіряє дані медпрацівників?

Є чітка вимога, яку мінімальну кількість лікарів певних спеціалізацій та медсестер повинен мати медзаклад.


Тому НСЗУ здійснює верифікацію даних, які внесені до Реєстрів медичних працівників та медичних спеціалістів ЕСОЗ (далі – Реєстри).


Перевіряється дата фактичного звільнення медпрацівника. Протягом 2023 року несвоєчасно звільнених лікарів виявлено у кількості:

  • 409 – первинна медична допомога

  • 13 463 – спеціалізована медична допомога

Перевіряється відповідність надавача умовам надання медичних послуг за пакетами (мова йде про спеціалістів і кількості фахівців). Це здійснюється щоденно в автоматичному режимі. У цьому році було виявлено 1 741 факт невідповідності умовам надання медичних послуг у 867 надавачів.


Буває, що за даними Реєстрів у 2-х або більше надавачів медичних послуг працює одна й та сама особа на посадах, за якими не передбачено сумісництво. Тоді НСЗУ додатково перевіряє медпрацівників шляхом запиту у надавачів документів, які підтверджують форму працевлаштування (за основним місцем роботи або за сумісництвом).


Нагадуємо, зареєстровано законопроєкт, який посилює кримінальну відповідальність за напад на медпрацівників, працівників системи «екстренки», аптечних закладів, фахівців з реабілітації.


Джерело: НСЗУ P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

6 501 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page