top of page
Фото автораМедиторія

Як працює новий функціонал обліку реабілітаційних послуг в ЕСОЗ?

З червня 2023 року в центральній базі даних електронної системи охорони здоровʼя став доступним новий функціонал обліку реабілітаційних втручань. Які нововведення?

  • Додатково до Класифікатора хвороб та споріднених проблем охорони здоров’я (МКХ-10-АМ) для класифікації функціонування та обмеження життєдіяльності особи застосовується також Класифікатор функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ). Фахівці вносять інформацію за міжнародною класифікацією МКФ.

  • Якщо раніше під час створення плану лікування в ЕСОЗ не було враховано етапи надання реабілітаційної допомоги в гострому, післягострому та довготривалому періоді, то тепер під час внесення даних про реабілітаційні послуги будуть доступні нові категорії плану лікування за відповідним класом:

- «Реабілітаційний план гострого періоду»

- «Реабілітаційний план післягострого періоду»

- «Реабілітаційний план довготривалого періоду»

  • Новий функціонал фіксує одиниці вимірювання обсягу послуг – використовується одиниця часу «хвилина». Додана можливість зазначити період (діапазон часу «з» – «по») проведення реабілітаційної процедури.

  • Стало можливим зазначати використані в процедурі надання реабілітаційних послуг допоміжні засоби для людей з обмеженням життєдіяльності.

  • Учасники мультидисциплінарної команди тепер мають доступ до історії реабілітації, бачать прогрес і динаміку, діяльність інших фахівців команди тощо.

Нововведення дозволяють індивідуалізувати реабілітацію кожного пацієнта і забезпечують надання саме тих послуг, які необхідні йому в даний проміжок часу. Зазначимо, що запроваджений функціонал – перший етап цифровізації реабілітаційного процесу.



Джерело: МОЗ України


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

319 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page